weekend

Waan je een weekend wetenschapper

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Op heel veel plekken in Nederland kun je komend weekend (7 en 8 oktober) proefjes doen, rondleidingen krijgen of zomaar een professor in het wild tegenkomen. 

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is er ook bij jou in de buurt iets te doen. Een paar tipjes.

Kinderziekenhuis

wkn

Opereer met een robot of ontdek dat dokters sommige operaties leren met de Wii. Of duik als een echte wetenschapper het lab in. Haal bijvoorbeeld DNA uit een aardbei. Er zijn deze dag ook verschillende rondleidingen naar bijvoorbeeld de operatiekamers, het Ronald McDonaldhuis óf de afdeling Radiologie.

Waar: Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht
Wanneer: Zaterdag, vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur

Ketchupfabriek

ketchup

Altijd al willen weten hoe mayonaise wordt gemaakt of hoe verschillende soorten ketchup ruiken? Neem dan een kijkje in de fabriek van Heinz in Nijmegen. In een speciale fabriekskeuken is daar bijvoorbeeld te zien hoe de chefs nieuwe smaken ontwikkelen.

Waar: Heinz, Nijmegen
Wanneer: Zaterdag, zie www.hetweekendvandewetenschap.nl voor de tijden van de rondleidingen

Apenpoep

bongo

Ben je een natuurliefhebber en wil je later het liefst Freek Vonk worden? Haal dan je hart op in Apenheul. Doe dit weekend zelf mee met een onderzoek naar poep en luister naar een onderzoeker die vertelt over de emoties van bonobo’s en orang-oetans.

Waar: Apenheul, Apeldoorn
Wanneer: Zaterdag én zondag

Kijk in je brein

eega

Een EEG meet de elektrische activiteit van de hersenen en maakt de hersengolven zichtbaar. Tijdens een workshop krijg je op de Amsterdamse Vrije Universiteit (VU) de mogelijkheid jouw eigen hersenactiviteit te bekijken. Ook kun je meedoen met allerlei andere proefjes en experimenten.

Waar: VU, Amsterdam 
Wanneer: Zaterdag van 12 uur tot 17 uur

Generation Discover festivalgeneration discover festivalBen je nieuwsgierig en steek je graag je handen uit de mouwen? Ga dan eens kijken bij het gratis Generation Discover festival op het Malieveld in Den Haag. Daar kan je zelf een cybercrime oplossen, een robot besturen, met een VR-bril in de toekomst kijken en racen met je zelfgebouwde zoutwaterautootje.

Waar: Malieveld, Den Haag
Wanneer: Zaterdag en Zondag van 09.00 tot 18.00 uur

Op www.hetweekendvandewetenschap.nl staan nog veel meer dingen die je kunt doen op 7 en 8 oktober. Check voor je gaat nog wel even of de activiteit doorgaat.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Stelling: Jelger over feest voor wetenschappers of Junior wetenschapsquiz.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

kidsweek is leuk

Dat is cool

Dat is cool

Dat is super leuk en ook cool

Leuk hoor☺☺

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.