Zapp Theaterprijs

Waanzinnige Boomhut wint Zapp Theaterprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Niet alleen de boekenreeks over De Waanzinnige Boomhut is een waanzinnig succes. Ook de theatervoorstelling van het eerste deel trok volle zalen. En terecht, vindt de kinderjury van de Zapp Theaterprijs. En daarom werd deze voorstelling zaterdagochtend in Zapp Live bekroond tot beste van het afgelopen theaterseizoen.

'Het is een heel leuke voorstelling waarin veel gebeurt', vertelde jurylid Simeon al eerder aan Kidsweek. 'Niet alleen op het podium. De acteurs rennen ook het publiek in en slaan mensen met opblaasbare bananen op het hoofd.'

Juryberaad

Voor Simeon was het dus al snel duidelijk welke voorstelling de Zapp Theaterprijs 2018 moest winnen. Maar er waren meer kanshebbers. In totaal maakten vijf genomineerden kans op de prijs. Na goed juryberaad werd uiteindelijk De Waanzinnige Boomhut als winnaar verkozen.

Waanzinnig
 

De jury overhandigde de prijs zaterdagochtend in Zapp Live aan de theatermakers van Meneer Monster. Die hadden - natuurlijk - opblaasbare bananen meegenomen om het feest te vieren. En om een scène uit de voorstelling te spelen. Of het moeilijk is om van een boekenreeks een theatervoorstelling te maken?, wilde Zapp Live-presentator Klaas van Kruistum weten. 'Nou, viel mee', zei Olaf van Meneer Monster. 'De totale waanzin van het boek vertalen naar het theater is alleen maar leuk.'

Fragment gemist? Bekijk het dan hier terug (vanaf 11 minuten)

Anderen lazen ook: Wie wint de Zapp Theaterprijs 2018

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook