Jongen op hoverboard

Waar mag je met je hoverboard of skates rijden?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Rij jij met je hoverboard over de stoep of op het fietspad? En met je skates of heelys? Als je dat niet weet vraag je dat natuurlijk even aan je ouders. Maar is dat wel zo slim? Ouders weten de verkeersregels van deze bijzondere voertuigen vaak ook niet zo goed. Dat zegt de organisatie Veilig Verkeer Nederland.

Voor het onderzoek van Veilig Verkeer Nederland moesten ouders allemaal vragen beantwoorden. Want weten zij wat de regels zijn voor hoverboards, waveboards, skateboards, skates, spacescooters en heelys? 

Niet echt, bleek uit de resultaten. En dat terwijl veel ouders wel zo'n voertuig in de schuur hebben staan. Bij ongeveer een op de vijf gezinnen is een hoverboard te vinden, een op de drie kinderen heeft skates en bijna de helft van de gezinnen heeft een spacescooter thuis.

Verkeersregels
De beste plek om met de hoverboard (zie foto) te spelen is in de tuin. Met dit wiebelende voortuig op grote wielen is het te gevaarlijk op de weg omdat het een motor heeft, vindt de overheid. Daarom is de regel dat je er niet mee de openbare weg op mag.

Met waveboards, skateboards, spacescooters (een moderne step waarbij je op en neer beweegt), skates en heelys (schoenen met wieltjes) mag je wél de weg op. Daarvoor gelden dezelfde regels als voor voetgangers. Als de stoep ophoudt, mag je ook op het fietspad. En als er geen fietspad is mag je op de weg. Zorg er wel voor dat je goede bescherming draagt, zoals een helm en kniebeschermers. Maar die regel kennen je ouders vást!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed omdat veiliger is dan op de straat

Hey, ik ben van plan om een hoverboard te kopen, is dit een goede hoverboard? Hoverboard

Ik heb zelf ook een hoverboard ik heb 10 inch wielen samsung baterij en bluetooth echt een aanrader.

ja een hele goede ik heb hem zelf ook naamlijk

Ik heb een hoverboard met zitje telt dat het zelfde al een normaal hoverboard want die heeft wel een zitje en stuur

mag ik dan wel met een zitje en een stuur op de weg of is dat ook verboden?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.