Foto: Pixabay

Waarom je juist wel uit je neus moet eten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

‘Niet in je neus peuteren, dat is vies!’, zeggen je ouders vast weleens? Volgens de Oostenrijkse longarts Friedrich Bischinger is het juist heel gezond om te doen. Tenminste, als je het daarna opeet.

Het eten van de restjes in je neus zorgt ervoor dat je afweersysteem sterker wordt. Dat blijkt uit het onderzoek van de longarts. 

Antistoffen

Dat zit zo: Je neus zit vol met trilharen die ervoor zorgen dat er geen bacteriën binnenkomen. Dat gaat best goed, maar dat lukt niet altijd helemaal. Er blijven dus afgezwakte bacteriën achter in je neus. Als je die opeet, werkt dat als een soort vaccinatie. Je krijgt een klein gedeelte van de ziekmakende bacteriën binnen, waardoor je lichaam daaraan went en antistoffen aanmaakt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Beweeg jij minstens een uur per dag? of Slimme kauwgom vertelt of je naar de tandarts moet.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij
Eindelijk nuttig nieuws zonder bijwerking

Haha ik eet ook snot. Ook al ben ik daar misschien wel te oud voor Juichen

Ik vind het idee zo vies. Daarom alleen al zou ik het mijn dochter verbieden / afleren. Ik wil het liever niet zien, ondanks dat ik me kan herinneren dat ik het zelf ook gedaan heb. Ik denk dat het goed is om je kind te leren dat het ongepast gedrag is. Kinderen doen het vervolgens toch stiekem, en ooit komt er een tijd dat ze er genoeg van hebben. Haha net zoals ik het zelf stiekem deed. Heb er zo van genoten... brr krijg er nu de kriebels van

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.