Twin Towers

Waarom je moet weten wat er gebeurde op '11 september'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Op 11 september 2001, vandaag precies twintig jaar geleden, doorboorden twee vliegtuigen twee wolkenkrabbers in de Amerikaanse stad New York. Deze terroristische aanslag had grote gevolgen.

Nadat de vliegtuigen de Twin Towers ingevlogen waren, vloog een ander vliegtuig in het Pentagon, een belangrijk gebouw van het Amerikaanse leger in Washington. Een vierde vliegtuig stortte neer in een weiland.

In Amerika noemen ze deze aanslag op 11 september 2001 ook wel 9/11 (nine eleven, naar de elfde dag van de negende maand). In totaal kwamen bij 9/11 zo'n drieduizend mensen om het leven. 

Aandacht

Kinderen die nu op school zitten hebben de beelden van 9/11 niet 'live' op het journaal gezien. Geschiedenisleraren vinden het daaorm belangrijk dat leerlingen op school horen wat er toen gebeurde. Want om iets te begrijpen van deze tijd, moet je ook iets weten over die aanslag op 11 september 2001.

In dit filmpje van het Jeugdjournaal zie je wat er toen gebeurde en waarom geschiedenisleraren erover willen vertellen.

Anderen lazen ook: Wat gebeurde er op 11 september?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dit een goede tekst bedankt voor deze info

het is gewoon raar dat ze het hebben gedaan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.