Foto: AP
Uitgelegd

Waarom Oekraïne waarschijnlijk het Songfestival wint

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Deze week is het Songfestival. De wedstrijd wordt waarschijnlijk niet heel spannend, want voorspellers denken al zeker te weten dat de band Kalush Orchestra uit Oekraïne er met de winst vandoor gaat. Waarom is dat?

De band Kalush Orchestra doet dit jaar mee met het liedje Stefania. Het is een combi van hiphop, rap en traditionele Oekraïense muziek. De tekst gaat over de moeder van zanger Oleh.

De tekst gaat verder onder de video.

 

Bookmakers

Ieder jaar voorspellen bookmakers wie het Songfestival gaat winnen. Dat zijn wedkantoren die bijhouden welke act populair is. Zij voorspellen de winnaar bijna altijd goed. Dus als zij zeggen dat een land hoog eindigt, dan kun je er vaak wel vanuit gaan dat dat ook echt gebeurt. Volgens die bookmakers staat Nederland voorlopig op de 9e plek. Oekraïne staat ruim bovenaan op de 1e plaats.

Oorlog

Dat komt waarschijnlijk door de oorlog in Oekraïne. Er wordt verwacht dat de Oekraïense band heel veel stemmen zal krijgen omdat mensen hen een hart onder de riem willen steken. Oekraïne staat vanavond in de eerste halve finale, net als S10 voor NederlandOndanks dat de bookmakers het vaak goed hebben, blijft het altijd afwachten wie er echt gaat winnen. 

Anderen lazen ook: 10 dingen die je vast nog niet wist over S10.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook