Memphis Depay Wijnaldum

Waarom propt scorende Memphis vingers in oren? En nog zes feitjes!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Met twee treffers en een assist was-ie gisteren superbelangrijk voor Oranje, dat met 4-0 won van Wit-Rusland. We hebben het natuurlijk over Memphis Depay. Weet jij waarom-ie altijd z'n vingers in z'n oren stopt bij een goal? En waarom hij z'n voornaam op zijn rug draagt? Je leest het in deze zeven feitjes.

1. Als Memphis scoort, propt-ie altijd zijn vingers in z'n oren. Voor de christelijke voetballer is dit dé manier om te laten zien dat hij doof en blind is voor de wereld en de mening van anderen. Want het irriteerde hem mateloos als hij weer eens negatieve dingen over zichzelf hoorde of las. 

2. Die eerste goal van gisteren tegen Wit-Rusland - na vijftig seconden - was de snelste Oranje-goal in wel veertien jaar.

3. Hij heeft z'n school niet afgemaakt. Memphis wist al jong dat hij voetballer zou worden. 'Ik heb nooit stilgestaan bij de vraag: wat als ik geen voetballer word?', aldus Depay aan De Volkskrant.

4. De 25-jarige aanvaller heeft een Nederlandse moeder en een Ghanese vader. Op zijn rug staat 'Memphis' en niet 'Depay' omdat zijn vader hem zou hebben verlaten toen hij vier jaar was. Daarom wil hij zijn achternaam niet op zijn shirt. Toch heeft de international zijn vader kunnen vergeven. In 2018 heeft hij hem opgezocht.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

5. Depay maakte ook in 2018, samen met rapper Winne, een rapnummer voor blinde en dove kinderen in Ghana.

6. Zijn lichaam zit onder de tatoeages. In 2016 liet Depay een enorm hoofd van een leeuw op zijn rug zetten. Die staat niet voor het Nederlands elftal, maar voor zichzelf. Volgens Memphis heeft hij namelijk een 'leeuwenhart'. Er lopen inmiddels een hoop copycats van de tatoeage rond: de leeuw is drie jaar later nog steeds de meest gevraagde tattoo bij de shop die hem zette.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

leeuw memphis depay

7. Bondscoach Koeman is fan van Depay en zei over hem: 'Soms doet hij me denken aan Van Basten. Die zei vroeger ook: ’Kom nou maar met die bal, schiet hem zo snel mogelijk naar mij’.'

Anderen lazen ook: Champions League: Messi vs Ronaldo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit wist ik allemaal niet.
Vet cool! Blij Juichen

tof om te wetten dezen weetjes

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps