Burgers' Zoo

Waarschuwing voor te drukke dierentuinen en pretparken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Niet iedereen vindt het even makkelijk om anderhalve meter afstand te houden van andere mensen. Dat zie je vooral op plekken waar veel mensen samenkomen. Vooral bezoekers van pretparken en dierentuinen hebben moeite om zich aan de regels te houden.

Dat was te zien op verborgen camerabeelden die Omroep Gelderland vorige week maakte. Zij testten in het pretpark Julianatoren, dierentuin Burgers’ Zoo en dierenpark de Apenheul of de bezoekers en parken zich aan de coronaregels hielden. Dat was niet het geval. Mensen drommen samen voor dierenhokken en staan letterlijk schouder aan schouder om een dier goed te kunnen bekijken.

Op de beelden is ook te zien dat de toiletten en restaurants niet goed schoongemaakt worden. Daarom krijgen de lokaties een waarschuwing van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Niet overal fout

Omroep Gelderland testte ook het Nederlands Openluchtmuseum. Daar ging het over het algemeen wel goed. In het restaurant van het museum wordt bijvoorbeeld elke tafel en stoel meteen schoongemaakt na ieder bezoek. Ook ontvangen alle locaties minder bezoekers, zodat het niet te druk wordt in de parken. 

Anderen lazen ook: Kalil (11) maakt lesmateriaal over corona.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vond de vlinderkas in Wildlands heel eng. Om de oerwoudroute te kunnen volgen moest je daar doorheen, en iedereen bleef stil staan terwijl het warm en vochtig was. Daar moeten ze echt iets aan doen, route anders leggen zodat je niet door die kas heen moet als je dat niet wil.

Ik was afgelopen maandag in Ouwehands dierpark Rhenen met een vriendinnetje en daar waren overal strepen aangegeven op de grond zodat er goed afstand gehouden werd. Ook mochten er maar een paar mensen de panda winkel in en de grote winkel was gestoten, maar daar voor stond een soort kraampje met alles opgehangen (zoals zo'n kraampje op de kermis). Het was heel leuk!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps