Foto EPA

Walvis propvol plastic gestrand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Wat een droevige vondst op het strand van Kapota. In het zand op het Indonesische eiland is begin deze week een potvis gevonden. Het dier was dood. En in zijn maag zat een hele berg plastic.

Experts hebben de walvis onderzocht. In zijn maag zat zes kilo plastic.

Het trieste lijstje:
115 bekertjes
4 flessen
25 zakjes
2 teenslippers
1 nylon tas
1000 (minimaal) grote en kleine stukken plastic

Het is niet duidelijk of de potvis aan de plasticmassa in zijn maag is overleden. Het kan ook zijn dat hij ergens anders ziek van was. Maar natuurbeschermers zeggen dat dit wel weer duidelijk maakt dat er ontzettend veel plastictroep in de oceanen ronddobbert. En dat de zeedieren daar enorme last van hebben.

Minderen
Rondslingerend plastic is een groot probleem in Indonesië. De overheid wil proberen om het voor elkaar te krijgen dat er rond 2025 zeventig procent minder plastic wordt gemaakt in het land. En ze hebben winkels vast gevraagd om zo weinig mogelijk plastic zakjes uit te delen aan klanten.

Anderen lazen ook: Duiken door de plasticsoep.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het jammer dat sommige mensen nogsteeds niet veranderen en dan nogsteeds hun plastic op de grond gaan gooien of waar dan ook behalve in de prullebak Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Waarom gooien mensen zoveel plastic in de zee

Echt heel erg dat mensen alles in de natuur gooien Duimomlaag
Er gaan heel veel dieren eraan dood Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.