Bron Instagram

Walvis spoelt aan met 40 kilo plastic in maag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Op de Filipijnen is een dode walvis aangespoeld. Het arme dier had wel 40 kilo plastic afval opgegeten. Waarschijnlijk is-ie overleden door alle plastic zakken en bekers in z’n buik, zegt een zeebioloog uit dat land.

Het gaat om een spitssnuitdolfijn. Het dier spoelde vrijdag levend aan op de kust van de Filipijnen. Lokale vissers probeerden daarom hem nog terug te duwen in de oceaan. Helaas hielp dat niet. Na drie pogingen spoelde het dier alsnog dood aan. Een spitssnuitdolfijn weegt ongeveer 500 kilo, dus dan is 40 kilo plastic wel erg veel. Nog nooit had een aangespoelde walvis zoveel afval in de maag. Een wel heel somber record...

Nog nooit gezien

Onderzoekers vonden van alles in de maag van de spitssnuitdolfijn. Het dier heeft onder andere 16 lege rijstzakken, vier bananenzakken en een heleboel boodschappentassen gegeten. De Filipijnse zeebioloog Darrell Blatchley vindt het verschrikkelijk, laat hij op Facebook weten. ‘Ik heb nog nooit zoiets gezien. Zoveel plastic in een walvisachtige. Het is walgelijk!’.

Het Wereld Natuurfonds (WNF) vindt dat er actie ondernomen moet worden. ‘Dit is in de Filipijnen het zoveelste voorbeeld dat plastic vervuiling dodelijk is voor het leven in de oceanen. Per jaar komt er 10 miljard kilo plastic in de zee terecht. Er moeten afspraken komen om de plastic crisis te stoppen.’

Anderen lazen ook: Walvis propvol plastic gestrand.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Die walvis dacht dat het eten was man bro

KIP

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps