Walvis

Walvissen spotten met nieuwe satelliet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Piepklein lijken de gigantische walvissen, Vanuit de ruimte maakt een nieuwe satelliet kan scherpere beelden van walvissen. En dat is goed nieuws voor biologen die het gedrag van de dieren onderzoeken.

De nieuwe satelliet kan namelijk laten zien hoeveel walvissen er in een gebied rondzwemmen. En zelfs wat voor soort walvis het is. Daar hebben de onderzoekerrs veel aan. Er bestond al wel een satelliet die beelden van walvissen maakte, maar deze zwevende ruimtecamera kon niet goed inzoomen. Daardoor waren de beelden een stuk minder scherp dan met het nieuwe toestel.

Spetters

Met een boot zijn de leefgebieden van de dieren vaak moeilijk te bereiken. Met een satelliet is dat probleem opgelost. Walvisonderzoekers hebben met de nieuwe satelliet al tien grote groepen walvissen gespot. Maar heel makkelijk is het niet om te zien wat voor soort walvis uit het water springt. Door de waterspetters worden de beelden soms een beetje vaag. En probeer maar eens een grijze walvis in grijs water te zoeken, best een klus!

Anderen keken ook dit filmpje: Zeldzame sprong van drie walvissen tegelijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps