Unsplash

Warm, warmer, warmst: hittegolf op komst!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Haal je zwembroek maar snel uit de kast: er is een hittegolf op komst. De komende dagen wordt het snikheet in Nederland. Zonnebrand smeren geblazen!

Waar het vorige week nog vies regenweer was, is het deze week ineens strakblauw en zonnig. Op sommige plekken in Nederland wordt het vandaag warmer dan 25 graden. Dat komt omdat ons land onder een zogenaamd hogedrukgebied ligt, hierdoor krijgen we zonnig en rustig weer.

Hittegolf

In Nederland spreken we van een hittegolf als het in totaal vijf dagen achter elkaar 25 graden of warmer is, waarvan drie dagen meer dan 30 graden. Deze week is dit op sommige plekken in Nederland het geval, maar lang niet overal. Daarom heet de hitte van deze week waarschijnlijk een regionale hittegolf.

Als deze temperaturen ook bij het weerstation in De Bilt worden gemeten spreken ze van een landelijke hittegolf voor heel Nederland. Het is nog niet zeker of dat gaat gebeuren.

Pas op!

De zon is de komende dagen extra fel. Hij heeft een gemiddelde zonkracht van ongeveer 7 of 8. Dat betekent dat je binnen een kwartier kunt verbranden als je niet oppast. Goed insmeren dus!

Tijdens zulke warme dagen kun je maar beter zuinig zijn met water. Wil jij ook water besparen? Klik hier voor vijf tips!

Anderen lazen ook: Ook zo warm? zes slimme(re) tips tegen de hitte!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook