warme zomernachten

Warme nachten: zo slaap je beter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Overdag is de zon heerlijk. Maar ’s nachts lukt het door de warmte vaak niet om te slapen. Ook de komende dagen blijft het ’s nachts warm. Met deze zeven tips slaap jij als een roos.

1 Leg je lakens in de vriezer

Onder een dekbed liggen doe je met deze warmte allang niet meer. Een laken is meestal voldoende. Het liefst een van katoen, die is het meest koel. Lig je daaronder nog te zweten? Leg je kussensloop en laken overdag in de vriezer dan houd jij je hoofd ’s nachts ook koel.

2. Stop een kruik in de vriezer

Waar het in de winter lekker kan zijn om met een warme kruik onder de wol te kruipen, doe je dat nu met een ijskoude. Heerlijk bij je voeten of in je nek. Wedden dat je dan heerlijk slaapt!

3. Neem een lauwe douche

Voor je gaat slapen even douchen is fijn als je lijf plakt van het zweet. Neem dan geen koude douche maar een lauwe. Je lichaam koelt dan precies genoeg af waardoor je sneller in slaap valt.

4. Gebruik mentholpoeder

Mentholpoeder voelt koel aan op je huid waardoor je je minder snel klam en zweterig voelt. Het helpt trouwens ook als je verbrand bent. Al is goed insmeren altijd nog een betere oplossing. 

5. Alle apparaten en lichten uit

Een laptop, tv of lamp: ze geven allemaal warmte af. Zorg dus dat je die niet aan hebt staan in je kamer of op stand-by laat staan als je gaat slapen.

6. Maak ruimte in je bed

Het is natuurlijk heel knus om met een hoop kussens of knuffels van vroeger in bed te liggen. Maar warm is het wel. Jouw eigen lichaamswarmte heeft dan geen ruimte om weg te kunnen. Dus maak ruimte in je bed!

7. Slaap in de buitenlucht

Doe eens gek en verhuis je matras naar buiten. Dan breng je de nacht niet alleen door onder een mooie sterrenhemel, maar koel je ook lekker af. Klein nadeel is dat je de volgende ochtend vroeg wakker bent. De zon komt in de zomermaanden al om half 6 op. Je kunt natuurlijk ook in een koele ruimte zoals de garage of kelder gaan slapen. Maar dat zijn doorgaans niet de gezelligste plekken.

Anderen lazen ook: Wat is een hittegolf? Kalil (11) legt het je uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goede tips ik heb het ook heel heet in bed !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps