Foto: Rob Engelaar
Uitgelegd

Wat is Black Friday?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

'Nu 30% korting, 2 halen en 1 betalen!' De kortingen vliegen je vandaag om de oren op Black Friday. Waarom geven zoveel winkels korting op deze dag?

Black Friday is ontstaan in de Verenigde Staten en wordt altijd gehouden op de dag na Thanksgiving. Die feestdag is altijd op de vierde donderdag in november. Op Thanksgiving wordt stilgestaan bij waar je dankbaar voor mag zijn en eten veel mensen samen met familie.

Kerstseizoen

Veel Amerikanen nemen vaak het hele weekend vrij rond Thanksgiving. De vrijdag erna zijn dus ook veel mensen vrij om te shoppen voor de volgende feestdag: kerst. Black Friday wordt dan ook vaak gezien als de aftrap van het kerstseizoen. Winkels hebben daarom vaak flinke korting op die dag.

Korting, korting, korting

In Nederland wordt niet veel Thanksgiving gevierd maar Black Friday is al een aantal jaar populair. Steeds meer winkels geven hier op vrijdag ook mega korting om mensen naar de winkel te trekken. Maar daar blijft het niet bij. Komende maandag is het namelijk Cyber Monday, de dag voor webwinkels om flinke kortingen te geven.

Mooie aanbiedingen?

Veel mensen worden hebberig van zulke kortingen. Het klinkt namelijk heel aantrekkelijk al die goedkope dingen. Daardoor kopen mensen vaak meer dan ze eigenlijk van plan waren en geven ze alsnog veel geld uit. Daarbij zijn niet alle aanbiedingen zo mooi als ze klinken. Soms verhogen winkels in de periode voor Black Friday stiekem de prijs zodat ze daarna meer korting kunnen geven. Goed blijven opletten dus bij al die acties.

Anderen lazen ook: Black Friday: waarom worden we er hebberig van?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook