kalkoen

Wat is dat eigenlijk, Thanksgiving?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Kalkoen eten, kadootjes geven en sport kijken met familie. Vandaag wordt in Amerika het feest Thanksgiving gevierd. Maar wat is dat eigenlijk?  

Vroeger werd het feest gevierd om na de oogst God te bedanken. Tegenwoordig wordt Thanksgiving vaak gebruikt om familie weer eens te zien. Een beetje zoals Kerstmis in Nederland!

46 miljoen kalkoenen

Meestal wordt er een American Football-wedstrijd bezocht en staan Amerikanen lekker lang in de keuken. Op het menu staan onder andere aardappelpuree, zoete aardappel en sperziebonen. Als toetje is er pompoentaart. Maar de uitsmijter van het diner is natuurlijk de Thanksgiving kalkoen. In 2012 belandden er zo’n 46 miljoen van deze vogels op de eettafel.

Ieder jaar kiest de Amerikaanse president met Thanksgiving één kalkoen uit die niet wordt geslacht. Die kan in ieder geval tot volgend jaar november rustig ademhalen. Geluksvogel.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Pas op voor de knalkoen!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Een correctie: dit is een feestdag waarop géén cadeautjes worden gegeven. Dat maakt deze dag net zo speciaal. Er wordt stil gestaan bij de dingen in je leven waarvoor je dankbaar bent, bijvoorbeeld familie, lekker eten en vrienden.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.