Foto: Unsplash
Uitgelegd

Wat is de metaverse?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Steeds meer bedrijven investeren geld in de metaverse. Deze week werd bekend dat er eentje speciaal voor kinderen wordt gebouwd. Maar wat is de metaverse eigenlijk? En wat kun je daar doen?

Wat is de metaverse?

De metaverse is een online wereld op het internet. Daar kijk je niet alleen naar, je staat er middenin. De werelden zijn gemaakt in 3D. Die kun je bekijken op je telefoon of op een computer. Maar je kunt het ook gebruiken met een VR-bril, dan lijkt het echt alsof de wereld om je heen is.

Wat kun je daar doen?

In een metaverse kun je rondlopen met je avatar. Dat poppetje kun je zelf ontwerpen. In zo'n 3D-wereld is van alles mogelijk. Je zou er samen met anderen games kunnen spelen of met elkaar praten. Maar het kan ook worden gebruikt om samen te werken of lessen te volgen.  

Kan dat nu ook al?

Al die mogelijkheden klinken heel spannend, maar de metaverse is nog niet heel toegankelijk voor het publiek. Een aantal grote bedrijven hebben aangekondigd dat ze bouwen aan een metaverse. Onder andere het bedrijf Meta, zij zijn eigenaar van de apps Facebook, Instagram en Whatsapp. 

Gamebedrijf Epic, de makers van Fortnite, wil veel geld investeren in een speciale metaverse voor kinderen. Samen met The LEGO Group willen ze een kindvriendelijke ruimte maken. De bedrijven zeggen dat daar rekening zullen houden met de veiligheid en privacy van kinderen. Hoe deze metaverse er precies uit komt te zien is nog niet bekend.

Anderen lazen ook: Wat is NFT?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook