Foto: ANP

Wat is er aan de hand met Lieke Martens?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Oranjeleeuwin Lieke Martens heeft last van haar voet. Dat is duidelijk. Kan ze zaterdag meedoen aan de kwartfinale tegen Italië? Dat is minder duidelijk.

Lieke Martens zorgde er dinsdag voor dat Nederland in de kwartfinale van het WK voetbal staat. De Leeuwinnen versloegen Japan met 2-1 en sterspeelster Martens maakte beide doelpunten. Tijdens de laatste goal gingen de speelsters volledig uit hun dak. In die blijdschap stond er iemand op de voet van Martens. 'Kan gebeuren', zei ze zelf naar afloop, maar ze hield er wel een voetblessure aan over.

Rolstoel en hometrainer

Zaterdag moeten de speelsters weer aan de bak, dan staat de kwartfinale tegen Italië op het programma. Twee dagen voor die belangrijke wedstrijd voelt de topsporter zich dus niet fit. Kan ze meedoen? Daar laat bondscoach Sarina Wiegman niks over los. Helemaal zeker lijkt het niet. Martens werd woensdag in een rolstoel gespot en donderdag sloeg ze een deel van de training over. Toch werkte ze zich wel in het zweet op een hometrainer naast het veld, maar in de video hieronder kun je aan haar gezicht zien dat ze pijn heeft.

Het artikel gaat verder onder de video.

Niet de enige met klachten

Martens is niet de enige die klachten overhield van de wedstrijd tegen Japan. Stefanie van der Gragt, Vivianne Miedema en Merel van Dongen kozen er ook voor om de training te laten schieten en op de hometrainer aan de slag te gaan. Als dat maar goedkomt...

Anderen lazen ook: Zo wonnen de Oranje Leeuwinnen van Japan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.