niet verkochte paaseieren

Wat gebeurt er met niet verkochte paaseieren?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de weken voor Pasen liggen winkels vol met chocoladehazen, paaseieren en suikerkippen. Alleen wat gebeurt er eigenlijk met producten die niet worden verkocht na Tweede Paasdag?

Het Belgische chocolademerk Leonidas verkocht dit jaar zo'n 44 miljoen chocolade-eieren. Dat is 30% meer dan vorig jaar. Hebben ze eieren, hazen of andere chocoladeprodcuten over dan worden die niet bewaard tot volgend jaar, maar gaan ze naar een speciale winkel in Anderlecht. Daar worden ze dan met korting verkocht.

Voedselbank

Tony Chocolonely hield dit jaar zo'n 9.000 paasrepen over en stuurde die de week voor Pasen al naar de voedselbank in Deventer. Producten die ze bij Tony's over hebben gaan altijd vóór de feestdagen al naar een voedselbank. Ook met Kerst.

Niet iedereen doet chocoladeproducten goedkoper weg. Er zijn ook bedrijven die hun chocolade-eieren en paashazen omsmelten. De chocolade kan bijvoorbeeld worden voor in taarten of gebak. Toch smelten ze producten liever niet om. Er wordt veel tijd gestoken in de paasproducten en al dat harde werk gaat dan verloren. Dat vinden ze vaak zonde.

Omsmelten of uitdelen

De paaseieren die in de winkels van Albert Heijn liggen worden door verschillende organisaties geleverd. Producten die helemaal niet in de winkel terechtkomen, worden omgesmolten. Ieder jaar proberen ze bij de supermarkt om zo min mogelijk over te houden. Dat doen ze door goed te kijken naar de verkoop van het jaar ervoor.

Houden winkels toch paasproducten over, dan worden ze eerst afgeprijsd. Jumbo en Hema doen hetzelfde. Als de paasproducten twee weken na Pasen nog niet zijn verkocht, dan doneert Jumbo ze aan een voedselbank of delen ze de eitjes uit aan klanten.

Anderen lazen ook: Paaseitjes proeven met het testteam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog ik vind het goed dat het niet word weg gegooid

Ik ga nu naar de jumbo Juichen Juichen Juichen Juichen

Goed dat de chocolade eieren en paashazen niet worden weggegooit Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps