Foto: Getty Images
Uitgelegd

Wat is het Willow Project?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Op TikTok gaan video's rond met #StopWillow. Dat heeft te maken met een groot olieproject in de Verenigde Staten. Hoe zit dat precies?

Wat is het Willow Project?

Dat is een plan van olie-maatschappij ConocoPhillips. Zij willen heel veel olie uit de grond halen in de Amerikaanse staat Alaska. Wel 180.000 vaten olie per dag! Het bedrijf hoopt dat door het nieuwe project er meer banen komen voor mensen in de regio.

Waarom zijn mensen daar tegen?

Klimaatactivisten zijn tegen het plan. Olie uit de grond halen is slecht voor het klimaat. Klimaatgroepen zijn ook bang dat het project het gebied van wilde dieren beschadigt. Ze vinden daarom dat president Joe Biden het project tegen moet houden. Hij heeft namelijk afspraken gemaakt om het klimaat te beschermen. Daarbij had hij ook beloofd om niet op nieuwe plekken naar olie te boren.

Wat gaat er nu gebeuren?

Op TikTok worden massaal video's gedeeld met #StopWillow. Ook is er een online petitie tegen het project met al meer dan 2,9 miljoen handtekeningen. Ze hopen dat Biden luistert naar het protest en het project niet goedkeurt. Het is nog afwachten wat Biden uiteindelijk besluit.

Anderen lazen ook: Groeiende kledingberg in Afrika en Azië

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook