Abu Dhabi laatste Formule 1-race van het seizoen

Wat je moet weten over de Formule 1-seizoensfinale

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Hamilton is al kampioen, maar er is nog genoeg om voor te racen dit weekend in Abu Dhabi. Zeven weetjes over de laatste Formule 1-race van dit seizoen. Start de motoren!

raceauto1 Het is de laatste kans voor Max Verstappen om de jongste coureur ooit op poleposition te worden. Als Max zaterdag de kwalificatie wint, passeert hij Sebastian Vettel. De Duitser heeft sinds 2008 dit record in handen. Hij startte voor het eerst van de voorste plek toen hij 21 jaar en 72 dagen oud was. Verstappen is al de jongste winnaar ooit van een F1-race. Hij was toen 18 jaar en 228 dagen.

raceauto2 Verstappen staat nu vijfde in de WK-stand. Als het heel erg meezit, kan hij nog derde worden en het podium halen. Maar dan moet Verstappen de race wel winnen en Raikkonen niet hoger eindigen dan de zesde plek. Als hij tweede wordt, is het nóg ingewikkelder. Verstappen kan het trouwens allemaal geen barst schelen. Voor hem geldt alleen de eerste plaats.

raceauto3 Al dat gereken vindt Verstappen ook niet nodig. Winnen in Abu Dhabu zit er toch niet in, denkt hij. De scherpe bochten in het circuit en de lange rechte stukken liggen de Red Bull-auto's niet.

raceauto4 Wie nou wint of verliest: het wordt voor iedereen zweten met tropische temperaturen van rond de 33 graden. Als tijdens de race de zon ondergaat, wordt het een paar graden koeler.

raceauto5 Dit weekend neemt de Spaanse Alonso na achttien jaar afscheid van de Formule 1. Speciaal voor zijn laatste race heeft zijn auto een verfbeurt gekregen en is nu blauw, geel en rood: de kleuren van de Spaanse streek Asturië, waar de coureur vandaan komt.

raceauto6 Hoe laat moet je klaarzitten voor de seizoensfinale? Zaterdag om 14.00 uur (Nederlandse tijd) is de kwalificatie en zondag om 14.10 start de race.

raceauto7 Na de race in Abu Dhabi kunnen de coereurs op vakantie! De eerste race van volgend jaar is op 17 maart in Australië.

Anderen lazen ook: Verstappen krijgt twee dagen straf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk uitgelegt Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.