Beeld shutterstock

Wat mensen maakten, weegt meer dan alle natuur bij elkaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Beton, staal, plastic…alle door mensen gemaakte dingen zijn zwaarder dan alle planten, dieren en bacteriën bij elkaar. Dat rekenden Israëlische wetenschappers uit.

Het lijkt misschien een beetje een onzinnig onderzoek. Maar grappig om te weten is het wel. Israëlische milieu-onderzoekers zijn jaren bezig geweest met uitrekenen wat alle dingen op de wereld bij elkaar wegen. 

Levende dingen

Ze vergeleken het gewicht van levende dingen (planten, bacteriën, schimmels, dieren en mensen) met het gewicht van alles wat door mensen is gemaakt. Ze berekenden bijvoorbeeld dat de al het plastic in de wereld bij elkaar meer weegt dan alle zee- en landdieren bij elkaar. Volgens de onderzoekers wegen alle levende dingen bij elkaar ongeveer 1 teraton, dat is in kilo’s een 1 met vijftien nullen erachter. Het gewicht van alle huizen, bruggen, wegen, auto’s, apparaten, papier, glas, plastic enzovoorts zit daar net boven.

Anderen lazen ook: Olifanten met overgewicht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik dacht dat de aarde het aller zwaarste was

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.