week van lentekriebels
Week van de Lentekriebels

Wat zijn vlinders in je buik?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Eigenlijk zou deze week de Week van de Lentekriebels starten. Maar door het coronavirus zitten veel mensen thuis en zijn scholen erg leeg. Omdat vrijdag de lente begint, geeft liefdesexpert Elsbeth Reitzema van Rutgers vandaag antwoord op de vraag: 'Wat zijn vlinders in je buik?'

De Lentekriebel-week is een mooi moment om een vraag te stellen over zoenen of verkering. Helemaal met het thema van dit jaar: Ik wil het weten! 

Wat zijn vlinders in je buik?

Die kriebels die je soms in je buik voelt als je verliefd bent, noemen we ook wel vlinders. Omdat het net lijkt alsof er allemaal vlinders in je buik rondfladderen. Dit komt omdat als je aan iemand denkt waarop je verliefd bent er een stresshormoon door je lijf heen gaat. Net als je bijvoorbeeld zenuwachtig bent voor een spreekbeurt of de tandarts.

Dit stresshormoon zorgt ervoor dat er opeens minder bloed naar je maag toe gaat (omdat dat dan nodig is voor je hart en longen). Je hersenen merken dan dat er iets geks is in je buik en vertalen dat als kriebels/vlinders.

Anderen lazen ook: Hoe weet je dat je verliefd bent?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook