Foto: ANP

We mogen vanaf woensdag weer wat meer op pad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

We kunnen vanaf woensdag weer wat meer leuke dingen doen. Het kabinet laat de versoepelingen van de coronaregels doorgaan.

Het werd vorige week al voorzichtig aangekondigd: als de coronacijfers er deze week goed zouden uitzien, mogen we in Nederland weer wat meer op pad. En dat blijkt nu zo te zijn. Het aantal opnames van coronapatiënten in het ziekenhuis gaat naar beneden. Volgens coronaminister Hugo de Jonge komt dat doordat er steeds meer mensen worden gevaccineerd tegen het coronavirus.

Dierentuinen en zwembaden

En dat betekent dus dat er weer wat meer mogelijk is. De dierentuinen, sporthallen, muziekscholen, bibliotheken en binnenzwembaden mogen weer open. Ook mogen we wat langer naar het terras: die mogen van zes uur 's ochtends tot acht uur 's avonds open. 

Regels

Toch blijven er nog wel wat regels. Er mogen niet te veel mensen in één ruimte zijn en mensen moeten nog steeds afstand houden. Volwassenen moeten mondkapjes blijven dragen. Op sommige plekken moet je van tevoren een plekje reserveren.

 

Anderen lazen ook: Leuke buitendingen mogen weer

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps