Redmar links en Stijn rechts
Zomerrubriek

Vakantievrienden: 'We zijn beste vrienden geworden'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een vakantie is vaak nóg leuker met een kersverse vakantievriend of -vriendin. Soms blijft die vriendschap ook na de vakantie bestaan. In deze rubriek spreken we zulke maatjes. Deze week: Stijn (10, rechts) uit Emmen en Redmar (9, links) uit Leeuwarden.

Stijn: ‘We leerden elkaar vier jaar geleden kennen op vakantie op Ameland. We waren in de speeltuin en ik vroeg Redmar of hij samen wilde spelen. Vanaf dat moment doen we veel samen. We gaan in de zomer altijd drie weken naar Ameland met onze ouders. Daar crossen we op de mountainbike door de duinen of gaan we voetballen. Dat vind ik heel leuk. Vooral omdat hij zo aardig is en vaak complimenten geeft. Verder houden we van dezelfde dingen. We zijn echt beste vrienden geworden.’  

Redmar: ‘Stijn maakt veel grapjes en heeft iets meer praatjes dan ik. Daardoor hebben we veel lol en dat vind ik heel leuk. Binnenkort gaan we weer samen naar Ameland. Daar logeren we de hele vakantie bij elkaar. Soms bij hem in het huisje of bij mij in de tent. Verder zien we elkaar ook regelmatig en dan gaan we samen vissen, zwemmen, koken en voetballen. We willen nog een keer naar een voetbalwedstrijd van Cambuur uit Leeuwarden tegen FC Emmen. Stijn is voor Leeuwarden en ik voor Emmen. Dat lijkt me heel grappig.’ 

Wil jij ook met jouw vakantievriend(in) in deze rubriek? Mail dan naar redactie@kidsweek.nl. Als je wordt uitgekozen, krijg je vanzelf bericht. 

Anderen lazen ook: Vakantievrienden: 'We houden van dezelfde dingen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook