TeamNL rio de janeiro olympische spelen
Dossier Olympische Spelen

Wedden dat je dit nog niet wist over de Olympische Spelen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
sw
Sytse
Wilman

Vanaf volgende week zaterdag strijden sporters uit de hele wereld in Brazilië om Olympische medailles. Wat staat er op het programma? En wat is er tot nu toe allemaal gebeurd? Dat lees je straks allemaal op deze pagina. Enne: weet je dat je deze vijf feitjes nog niet wist? 

Rio heeft 7 miljoen inwoners
Rio de Janeiro is de op één na grootste stad van Brazilië. Er wonen zo’n zeven miljoen mensen (ter vergelijking: in heel Nederland wonen zeventien miljoen mensen) De stad is beroemd om de mooie stranden, het carnaval en nu dus ook vanwege de Olympische Spelen.

Het is voor het eerst dat een Zuid-Amerikaans land dit grote evenement organiseert. Het kost een hoop geld om de Spelen te organiseren, daarom gingen sommige Brazilianen boos de straat op. We hebben al niet zoveel geld, zeggen ze. Kan dat niet beter besteed worden aan scholen en ziekenhuizen?

241 Nederlanders doen mee
Het Nederlandse team bestaat uit 241 sporters. Nooit eerder waren dat er zó veel. En deel van hen maakt grote kans op een medaille. De vorige keer won Nederland er twintig. Het zou mooi zijn als het dit keer nog meer worden!

rio 2016

10.500 sporters

Er doen in totaal 10.500 atleten uit 206 verschillende landen mee. Het was lang onduidelijk welke Russische sporters welkom waren. Sommigen mogen wel meedoen, anderen niet. Rusland heeft de vorige keer vals gespeeld. Het laland gaf sommige sporters verboden stofjes waar ze beter van presteren (doping).

28 sporten
Zo veel verschillende sporten staan er op het programma.

33 sportplekken
Op 33 plekken in de stad komen atleten in actie. Dat moet wel, met zoveel sporten! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws speciaal voor kinderen? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps