Beeld: Kidsweek

Wedstrijd: wie bedenkt de ultieme maan-wc?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Hoe poep en plas je het fijnst op de maan? Zelfs de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA weet het niet. Iedereen mag nu meedoen aan een ontwerpwedstrijd voor een nieuwe ruimte-wc. Lees er alles over in zeven weetjes.

1. Eten, drinken, poepen en plassen. Ook astronauten doen het. Maar als je niet oplet, zweeft er in de ruimte zo een drol langs je neus.  

  

2. In 2024 heeft de NASA haar volgende missie naar de maan gepland. De bedoeling is dat de ruimtereizigers (mannen én vrouwen) dan comfortabel hun behoefte kunnen doen.  

  

3. Er bestaan al wel ruimte-wc’s. Dat zijn een soort drol-en-plas-stofzuigers. Maar die zijn erg groot en onhandig.  

  

4. De wedstrijd die NASA nu heeft bedacht: ontwerp een wc waarop je alles heerlijk kunt laten lopen. Niet alleen op de maan (waar een stuk minder zwaartekracht is dan op aarde), maar ook in de hele ruimte (waar praktisch géén zwaartekracht is).  

  

5. Zo’n toilet mag wat kosten. De drie beste ontwerpen winnen samen zo’n 31.000 euro. Kinderen kunnen ook meedoen, maar geen geld winnen. Wel eeuwige roem én NASA-spullen. 

  

6. Wist je dat... astronauten nu ook luiers gebruiken in de ruimte? 

  

7. Wil jij de NASA een poepie laten ruiken? Hier lees je meer over de wedstrijd. 

Anderen lazen ook: Alexander (13) bedenkt naam voor kersvers Marskarretje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik Ik vond het leuk om dit te doen dat ik veel pret ben eindelijk heb ik iets gevonden dat werkt en daar ben ik blij mee en ik vind het leuk om mee te doen met deze wedstrijd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.