Foto: Karin Wesselink

Week tegen pesten: Helemaal niet om te lachen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Karin Wesselink
Karin
Wesselink

Grapje! Moet toch kunnen?! Nou, echt niet altijd. Daar gaat het over in de Week tegen Pesten. Want een grap kan soms totaal mislukken, weet Noa (12) uit Amsterdam. 

‘Mijn vriendin maakte me tijdens een logeerpartij heel lelijk op. Met donkere vlekken en het leek alsof ik een snor had. Ik probeerde het van mijn gezicht te halen en trok een raar hoofd. Zij maakte een foto en wilde die naar iemand sturen. Dat vond ik oké, de foto was best grappig. Maar toen ik maandag op school kwam, had de hele bovenbouw ’m op z’n telefoon. Toen vond ik het helemaal niet meer leuk. Zelfs gênant.’  

Fake-account 

‘Ik weet nu dat ik een volgende keer moet zeggen dat de foto niet verder doorgestuurd mag worden. Dat heb ik uit de les van Social Media Wijs. Dat kreeg ik toevallig vlak daarna. Diezelfde vriendin maakte ook een keer een fake-account op TikTok en deed alsof zij een jongen was die ik leuk vond. Toen dacht ik even dat hij mij ook leuk vond. Ik heb wel vaker tegen haar gezegd dat ik haar grapjes niet leuk vind. Dan wordt ze boos, want ze vindt zichzelf juist heel grappig. Maar als we samen zijn en ze verzint nieuwe songteksten, dan kan ik wel om haar lachen.’ 

Humor

In Samsam van deze maand lees je alles over humor. Kijk op Samsam.net/humor. De Week tegen Pesten is van 26 t/m 30 september. Meer info vind je op www.weektegenpesten.com.

Anderen lazen ook: Kinderombudsvrouw: 'Buiten school meer doen tegen pesten'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook