Kim Jong-Un en Trump

Week vol ruzie tussen Noord-Korea en VS

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Amerika is boos op Noord-Korea. Het Aziatische land zou plannen hebben om raketten richting een Amerikaanse legerbasis te schieten. President Trump is woedend. Drie vragen over de ruzie.

Noord-Korea en de VS kunnen elkaar al jaren niet uitstaan. De Noord-Koreanen zien Amerika als een gevaarlijk land en andersom is dat net zo. Van 1950 en 1953 vochten de twee landen al eens een oorlog. Daarna hebben de landen elkaar af en aan bedreigd.

1. Waarover hadden de landen deze week ruzie?

Noord-Korea zou kernwapens hebben gemaakt. Lang werd gedacht dat het land dat helemaal niet zou kunnen. Noord-Korea is erg arm en afgesloten van de buitenwereld. De kernwapens zouden klein zijn en op langeafstandsraketten gezet kunnen worden. En er zou een plan zijn hoe ze die raketten op een Amerikaanse basis op het eilandje Guam - ongeveer tweeduizend kilometer ten zuiden van Noord-Korea - zouden kunnen schieten.

2. Hoe reageerde president Trump?

Woedend. Hij zei dat Noord-Korea moest stoppen met dreigen. Als ze dat niet zouden doen, dan zou de VS terugslaan met ‘vuur en furie’. Als Noord-Korea aanvalt, vecht Amerika terug, zegt de president.

3. Komt er nu oorlog?

Zover is het nog niet. Noord-Korea heeft weinig vrienden in de wereld. De VS een stuk meer. Heel snel zullen de Noord-Koreanen dus niet tot actie overgaan. Tot nu toe blijft het bij dreigementen. Mocht er wel oorlog uitbreken, dan zal Zuid-Korea de VS steunen, maakte dat land bekend.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7-jarige tegen Trump: bouw geen muur of Trump: 'gezond eten is niet zo belangrijk'.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij Duimomlaag Juichen Duimomhoog *re;[klontweg*

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps