ANP

Weer een dag zonder vluchten in Hongkong

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het is een drukte van jewelste op het vliegveld van Hongkong. Niet met reizigers, maar met actievoeders! Voor de tweede dag op rij blijven de vliegtuigen daarom aan de grond.

Al dagen zijn er honderden demonstranten op het vliegveld. Deze demonstratie hoort bij een protest dat al twee maanden duurt. Eerst waren de actievoeders vooral in de stad te vinden, maar nu dus ook op het vliegveld. De actievoerders zijn boos op de regering. Ze eisen méér democratie en willen dat China zich minder met Hongkong bemoeit.

Regels

Er is al jaren discussie over de rol van China in Hongkong. Ooit was Hongkong een kolonie van het Verenigd Koninkrijk, maar sinds 1997 hoort het officieel bij China. Toch heeft Hongkong veel eigen regels. Maar daar probeert de Chinese regering zich steeds meer mee te bemoeien. En dat geeft problemen, want de regels in China zijn strenger dan die in Hongkong.

Nieuwe wet

Ook zijn de actievoeders boos over een nieuwe wet. Die zou het makkelijker maken om mensen die in Hongkong iets hebben gedaan dat niet mag, naar China te sturen. Maar dat willen veel inwoners van Hongkong absoluut niet! Ze zijn bang dat ze in China niet eerlijk zullen worden behandeld. Ook zien ze de wet als een bewijs dat China nóg meer macht wilt.

Wist je dat - De luchthaven in Honghong een van de belangrijkste en grootste luchthavens ter wereld is? Per jaar reizen er zo'n 75 miljoen (!) mensen via het vliegveld.

Anderen lazen ook: Waarom zijn zoveel mensen in Hongkong zo boos?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook