Foto: Unsplash

Weer meer miljonairs in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Stel je voor dat je een miljoen euro hebt! Klinkt als een droom, toch? Steeds meer mensen in Nederland hebben echt zo veel geld. Wel 278.000 huishoudens hebben een vermogen van 1 miljoen of meer! 

Dat werd berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ze keken daarvoor naar hoeveel vermogen iemand heeft. Een vermogen is niet alleen het geld dat je op rekening hebt staan, maar ook de waarde van al je bezittingen zoals bedrijven of huizen. 

Ondernemers

De miljonairs in Nederland zijn vaak ondernemers, ze halen het meeste geld uit het hebben van een bedrijf of aandelen daarvan. In Laren en Bloemendaal wonen de meeste miljonairs. In de provincies Groningen, Limburg en Flevoland wonen de minste miljonairs. 

28 keer zoveel

Het aantal miljonairs stijgt sinds 2014 elk jaar. Gemiddeld hebben miljonairs in ons land 1,6 miljoen euro! Dat is wel 28 keer zo veel als een gemiddeld huishouden. Een kleinere groep rijke stinkerds, 8300 huishoudens, heeft een vermogen van 10 miljoen of meer.

Anderen lazen ook: Meer superrijken in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook