foto Shutterstock

Weer naar school met een snotneus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Thuisblijven van school en je vrienden een week niet zien omdat je een snotneus hebt. Vanaf maandag hoeft dat niet meer! Kinderen tot twaalf jaar hoeven zich van coronaminister Hugo de Jonge niet meer verplicht te laten testen en mogen gewoon naar school.

Dat schreef hij in een brief aan de Tweede Kamer. Vanaf begin februari mochten kinderen niet naar school als ze klachten hadden die bij corona passen, zoals een snotneus, niezen of keelpijn.

Besmettingen laag
Vanaf maandag gelden deze regels dus niet meer. Dat komt omdat de besmettingen met het coronavirus laag genoeg zijn en omdat kinderen bijna geen rol spelen in de verspreiding ervan. Ook mag je dan gewoon weer naar de kinderopvang met een snottebel aan je neus. Dit snottebelbesluit geldt in ieder geval tot het begin van het nieuwe schooljaar. Heb je toch klachten die passen bij het coronavirus? Dan mag je je nog steeds gewoon laten testen.

Anderen lazen ook: We mogen vanaf woensdag weer wat meer op pad.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook