Arno Kamminga

Weer twee Olympische medailles voor Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Het was niet zo’n succesvolle nacht als gisteren voor de Nederlandse sporters, maar we hebben toch twee medailles kunnen binnenslepen. We zijn wel ingehaald in het klassement van aantal medailles per land. We zijn gezakt van de negende naar de elfde plek.

De eerste medaille was voor de roeiers Ilse Paulis en Marieke Keijser. In de categorie lichtgewicht dubbeltwee (twee lichte vrouwen met elk twee riemen) weten ze er een spannende race van te maken. De hele wedstrijd stonden ze voor, maar in de laatste meters maken ze een rare slag met de peddels. Ze verliezen hun snelheid en halen nog maar net het brons. Het voelt voor de twee dus niet echt als een overwinning.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Roeiers

Schoolslag

De tweede medaille verdiende de zwemmer Arno Kamminga in een al net zo’n spannende wedstrijd. Eerder won hij al zilver op de honderd meter schoolslag. Nu ging hij voor het goud op de tweehonderd meter. Nek aan nek zwom hij met twee andere zwemmers, maar uiteindelijk was een Australiër te snel voor hem. Toch was hij blij met zijn tweede zilveren medaille.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Arno Kamminga

Grote voorsprong

Niet alleen in het roeien en het zwemmen doen we het goed. De komende dagen kunnen we ook nog prijzen winnen in onder andere het beachvolleybal, handbal, hockey en BMX’en. Windsurfer Kiran Badloe is zelfs al bijna zeker van het goud. In de race vanochtend kwam hij op zo’n grote voorsprong dat hij in de finale zaterdag nog alleen maar de race hoeft uit te varen om te winnen. De kans dat Nederland op dertien medailles blijft hangen, is dus ontzettend klein.

Kiran Badloe

Anderen lazen ook: Goede olympische nacht voor Nederlanders.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook