Foto: ANP

Weer vogelgriep ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Opnieuw slaat de vogelgriep toe. In het dorp Schuinesloot worden 60.000 eenden op een boerderij doodgemaakt. Hetzelfde geldt voor 150 vogels in Vriezenveen. En voor de vogels in een opvangcentrum in Hoek van Holland. Wat is hier aan de hand? 

In het dorp Schuinesloot in Overijssel worden 60.000 eenden 'geruimd'. Dat betekent dat ze worden doodgemaakt. In de buurt van de boerderij liggen nog andere vogelbedrijven. Die worden goed in de gaten gehouden. 

Geen vervoer

De vogels in het hele gebied moeten binnenblijven. Ook mogen er geen vogels, eieren en mest worden vervoerd in de omgeving. Door het hele land mogen vogelbedrijven waar de kans op vogelgriep groot is niet worden bezocht. Alleen als het echt niet anders kan.

Meer vogels geruimd

Naast Schuinesloot was het de afgelopen dagen ook raak op andere plekken. Zo worden in Vriezenveen in Overijssel 150 sierwatervogels en kippen doodgemaakt. Ook zijn de vogels uit een vogelzorgcentrum in Hoek van Holland gedood. Net als 87.000 kuikens in het Friese Tjerkgaast. 

Meer over vogelgriep

De vogels worden gedood zodat vogelgriep zich niet verder kan verspreiden. Maar hoe zit dat? En wat is vogelgriep eigenlijk? Dat lees je hier

Anderen lazen ook: Wat is vogelgriep?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook