Foto: Pixabay

Weer wolfjes op de Veluwe

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Op de Noord-Veluwe zijn alweer wolfjes geboren! Waarschijnlijk zijn het er vier, en zijn ze al een paar weken oud. Het beschuit met muisjes kan dus weer uit de kast worden getrokken. Alhoewel: niet íedereen zal een beschuitje blieven. 

Dat er nieuwe wolfjes zijn maakte de provincie Gelderland woensdag bekend, tijdens een vergadering over het wolvenbeleid. Op camerabeelden zijn vier wolfjes gespot. Maar het zou best kunnen dat er een uit beeld viel, zei een woordvoerder van de provincie tegen Omroep Gelderland

Meer wolfjes

Vorig jaar werden er ook al vijf wolfjes geboren op de Veluwe. Daarvan werd er een doodgereden. Van een ander zijn niet lang geleden nog keutels gevonden, schrijft nu.nl. Het lijkt er dus op dat die wolf nog op de Veluwe rondbanjert. De andere drie zijn spoorloos. 

Dezelfde ouders

Waarschijnlijk zijn de nieuwe welpen van hetzelfde wolvenpaar. Volgens de provincie leven er nu waarschijnlijk tien wolven op de Noord-Veluwe. De ouders, de vier kleintjes, en de vier wolven die vorig jaar werden geboren. De jongen van vorig jaar gaan waarschijnlijk in de herfst op zoek naar een eigen territorium. 

Boeren niet blij

Sommige boeren zullen geen beschuit met muisjes hoeven. Zij zijn minder blij met het nieuws. De afgelopen tijd vielen wolven meerdere keren schaapskuddes aan.  

Anderen lazen ook: Wolvenwelpen in Nederland gespot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook