RTL Nieuws

Weerman vergeet tekst tijdens weerbericht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Oeps! Weerman Maurice Middendorp kon gisteravond wel door de grond zakken. Hij vergat midden tijdens de live uitzending van het weerbericht zijn tekst.

Tijdens het Half Acht Nieuws op RTL kreeg de weerman plotseling een blackout: een moment waarop je hersenen even niet zo goed kunnen nadenken. Middendorp besloot daarom om tijdens de uitzending even rustig aan te doen en weer opnieuw te beginnen. ‘Dit is mijn ergste nachtmerrie’, zei hij na de uitzending.

Bekijk hier de video van het weerbericht: 

Geen autocue

Nieuwslezers werken tijdens uitzendingen vaak met een autocue, een schermpje met daarop de tekst die ze kunnen voorlezen. Weermannen gebruiken dit nooit. Ze leren de hele tekst uit hun hoofd. Toen Middendorp de blackout kreeg kon hij dus niet snel spieken op het scherm.

Lieve reacties

Gelukkig kreeg de weerman na de uitzending veel lieve berichten op social media. Veel mensen schreven dat ze het wel begrepen: iedereen vergeet weleens wat hij wil zeggen. Ook andere collega’s gaven toe weleens hun tekst te vergeten. 

Anderen lazen ook: Overleven doe je zo: heftig weer

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook