weetjes over Willem-Alexander

Weetjes over Willem

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Hiep hiep hoera alvast want nog één nachtje slapen en dan is-ie jarig. Maar wat weet je verder eigenlijk over onze koning? Tijd voor een spoedcurcus oranje-kennis. Wist je bijvoorbeeld dat Willem-Alexander…

…dol is op vliegen? Als hij een vliegtuig bestuurt, komt onze koning helemaal tot rust. Zijn mooiste pilotenmoment beleefde hij in Kenia. Daar vloog hij ooit wekenlang boven een kudde olifanten, om ze te beschermen tegen stropers!

…een munt voor zijn vijftigste verjaardag heeft gekregen? En dan hebben we het niet over doodgewoon zakgeld, maar over een serie mooie, glimmende verjaardagsmunten met zijn hoofd erop! Verzamelaars willen er dolgraag eentje bemachtigen.

weetjes over Willem-Alexander
…best een bikkel is? Ruim dertig jaar geleden schaatste hij de Elfstedentocht! Dat deed-ie onder de schuilnaam W.A. Van Buren.

…een motto heeft? ‘Vertegenwoordigen, samenbinden en aanmoedigen’, zijn z’n drie toverwoorden.

…voor zijn 50ste verjaardag met 150 jarige Nederlanders ging dineren in het Koninklijk Paleis in Amsterdam? De koning heeft voor zijn eetfeestje mensen uitgenodigd die net als hij een kroonjaar vieren. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld twintig, zestig of tachtig worden.

…de eerste man op de Nederlandse troon is in 123 jaar? Daarvoor hadden we steeds maar koninginnen.

…ooit na een feestje de Leidse gracht in is gereden met zijn auto? De auto was niks meer waard, maar de koning wel. Hij klom er zelf uit.

Anderen lazen ook: Koningsdag kijken doe je zo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

super leuk

Blij die weetjes wist ik helemaal niet cool

Duimomlaag

Juichen Juichen Juichen Juichen

jij bent een raare alien

Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Duimomhoog super leuk ik hou mijn werkstuk over de koning en dit wist ik niet!!!!!!!!!!!!

ik hou mijn spreekbeurt over de koning!!!

Duimomhoog Blij

omdat het stom is om telezen liever een filmpje

omdat het stom is om telezen liever een filmpje je moeder is
en een scheitzak en een plopkoek

Duimomhoog Blij Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.