Wendy's rechtszaak

Wel Burger King en McDonald's, geen Wendy's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Heb jij wel eens bij fastfoodrestaurant Wendy's gegeten? Waarschijnlijk niet, want het restaurant zit niet in Nederland. De keten is in de Verenigde Staten net zo groot als McDonald's of Burger King, maar het lukt ze niet om naar Nederland te komen. Waarom is dat?

Nou, Raymond Warrens uit Goes in Zeeland heeft zijn snackbar namelijk ook Wendy's genoemd. Zijn dochtertje (8) heet zo en dat vond hij wel een mooie naam. Hij legde de naam vast, en nu mag dus niemand anders een restaurant dezelfde naam geven, meldt de Volkskrant.

Rechtszaak

Warrens wilde de naam niet aanpassen en daardoor ontstond een gevecht tussen de twee hamburgertententen. Er is een aantal rechtszaken over geweest en de strijd duurt nu al meer dan twintig jaar. Onlangs deed de rechter uitspraak en gaf Warrens kreeg gelijk. Dus moet het Amerikaanse hamburgerrestaurant een andere naam kiezen. Maar dat willen ze niet. Hun gepofte aardappel met bacon en kaas, cheeseburger (met drie burgers!) en de mozzarella-kipburger kunnen we voorlopig dus nog niet eten in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook