Foto: Wikipedia

Wel een valse wolfspin, maar niet vals

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De valse wolfspin rukt op in Nederland. Door de klimaatverandering lijkt hij zich nu ook thuis te voelen in Nederland. Hij is best groot en hij kan bijten. Toch hoef je niet bang te zijn, volgens het EIS Kenniscentrum Insecten. Wat moet je weten over onze nieuwe landgenoot?

Eerst maar het slechte nieuws. Ja, de valse wolfspin is giftig, en ja, hij kan bijten. Maar het goede nieuws is dat hij dat alleen doet als hij wordt bedreigd. Je kunt hem dus beter niet oppakken, maar uit zichzelf is hij niet agressief.

Wespensteek

Eigenlijk zijn alle spinnen giftig, maar ze bijten haast nooit. En dat geldt ook voor de valse wolfspin. Als hij al bijt, is dat niet gevaarlijk voor mensen. Het is te vergelijken met een wespensteek.

Meegelift

De valse wolfspin leeft van nature in onder meer Zuid-Europa. Maar hij komt steeds vaker voor in Nederland. Eerst werd hij af en toe gezien, maar nu gebeurt dat steeds vaker. Waarschijnlijk is hij meegelift met voedsel of planten uit Zuid-Europa.

Valse spin?

Waarom heet hij dan een valse wolfspin? Is hij niet vals? Nee hoor, die naam kreeg hij omdat hij op een wolfspin líjkt, maar het niet is. Het is dus een valse wolfspin, maar hij is niet vals. Snap je het nog?

Anderen lazen ook: Zelfs spinnen zijn bang voor spinnen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook