De vorige winnaars. Foto: Televizierringgala Instagram

Welk kinderprogramma wint tv-prijs?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Welk tv-programma voor kinderen is het leukst? Vanaf vandaag kun je stemmen op jouw favoriet. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala.

De Gouden Stuiver wordt al uitgereikt sinds 1997, dit jaar heeft de tv-prijs voor het eerst een nieuwe naam: Televizier-Ster Jeugd.

De Eindmusical

Vorig jaar ging De Eindmusical er met de prijs vandoor. Ook Brugklas (2017), Freeks wilde wereld (2015), Checkpoint (2014), Het Klokhuis (2012), Sesamstraat (2010) en het NOS Jeugdjournaal (2009) wonnen de Gouden Stuiver al een keer. Welk programma zich aan dit rijtje mag aansluiten, is nog even afwachten. Stemmen kan tot 23 september. 

Ambassadeurs

De zusjes Sarah en Julia zijn dit jaar de ambassadeurs van de Televizier-Ster Jeugd. Ze kunnen zingen, dansen en acteren. Allebei hebben ze meegedaan aan Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival. Ook speelden ze al in veel tv-programma's van onder andere Nickelodeon en Disney.

Online prijs

Voor het eerst dit jaar is er ook een categorie voor mensen die online series maken: de Televizier-Ster Online-videoserie. Dat is een prijs voor de leukste, mooiste en beste programma's op het internet. Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials op YouTube, is de ambassadeur. De YouTuber is reuze enthousiast over deze nieuwe prijs. Ze vindt het belangrijk dat er ook aan de mensen wordt gedacht die op internet programma's maken, in plaats van op televisie.

De uitreiking van de Televizier-Ster Jeugd en de Televizier-Ster Online-videoserie is te zien tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op woensdag 9 oktober 2019 en wordt live uitgezonden op NPO 1.

Anderen lazen ook: CupCakeCup wint prijs voor beste jeugdprogramma.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook