Foto: Ben (11) uit Duitsland
Rubriek

Welk land wint het EK? Ben (11) uit Duitsland denkt Engeland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het is zover: het Europees kampioenschap voetbal is begonnen. Wie gaat er dit jaar met de zilveren cup vandoor? We stelden voetbalfans van de grootste kanshebbers allemaal dezelfde vraag: waarom gaat hun land winnen? Deze keer: Ben (11) uit Duitsland.

Bens finale: Engeland - Nederland 
Bens winnaar: Engeland 

‘Duitsland heeft een goede teamspirit en veel sterke spelers voor iedere positie. Toch denk ik niet dat ze Europees kampioen worden. In de poulefase moeten ze al Portugal, Frankrijk en Hongarije. Dat wordt al een heel lastige klus. Als ze die doorkomen, wordt het daarna ook nog heel moeilijk, want ook Engeland en Spanje hebben een veel beter team dan Duitsland.'

Hard werken

'Maar ik heb wel hoop, want Duitsland heeft toch een aantal goede spelers. Joshua Kimmich bijvoorbeeld. Met zijn goede pases breekt hij door iedere verdediging heen. Ook werkt hij altijd heel erg hard op het veld. Uiteindelijk denk ik dat Engeland het EK wint. Ze hebben een goed team met grote talenten zoals Phil Foden en Jadon Sancho.’ 

Anderen lazen ook: Welk land wint het EK? Sem (13) juicht voor Nederland, Welk land wint het EK? Diego (10) denkt Spanje en Welk land wint het EK? Duarte (10) uit Portugal denkt Frankrijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps