Foto: Duarte
Rubriek

Welk land wint het EK? Duarte (10) uit Portugal denkt Frankrijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het is zover: het Europees kampioenschap voetbal is begonnen. Wie gaat er dit jaar met de zilveren cup vandoor? We stelden voetbalfans van de grootste kanshebbers allemaal dezelfde vraag: waarom gaat hun land winnen? Deze keer: Duarte (10) uit Portugal.

Duarte’s finale: Frankrijk - Portugal 
Duarte’s winnaar: Frankrijk 

‘Ik ben een groot fan van Portugal. Ze hebben veel goede spelers en vormen samen ook een erg goed team. Ze hebben wel een heel moeilijke poule, met Duitsland, Frankrijk en Hongarije erin. Ik denk dat ze net genoeg wedstrijden gaan winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Maar makkelijk wordt het niet.'

Goede aanvallers

'Toch is er een kans dat ze kampioen worden. Ze hebben namelijk heel goede aanvallers. Cristiano Ronaldo kent iedereen wel, João Félix is een heel groot talent en André Silva is een echte superspits. Ik denk trouwens ook dat Nederland kans heeft om het EK te winnen. Ze hebben veel talentvolle spelers. Maar Frankrijk maakt wel de meeste kans. Het is een geweldig team dat in 2018 ook wereldkampioen is geworden.’ 

Anderen lazen ook: Welk land wint het EK? Sem (13) juicht voor Nederland en Welk land wint het EK? Diego (10) denkt Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps