Foto: Julius
Rubriek

Welk land wint het EK? Julius (8) denkt Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het is zover: het Europees kampioenschap voetbal is begonnen. Wie gaat er dit jaar met de zilveren cup vandoor? We stelden voetbalfans van de grootste kanshebbers allemaal dezelfde vraag: waarom gaat hun land winnen? Deze keer: Julius (8) uit Nederland.

Julius’ finale: Nederland - Engeland 
Julius’ winnaar: Nederland 

‘Mijn vader komt uit Engeland. Hij vertelde me dat ze het EK nog nooit gewonnen hebben. Dat wordt wel tijd, vind ik! Maar het wordt geen makkie. Ze moeten in de poulefase tegen Schotland, Tsjechië en Kroatië. Ik denk dat vooral de Kroaten een moeilijke tegenstander worden. En het wordt ook lastig om in een volgende ronde van Nederland te winnen.'

Met de beste spelers

'Maar toch heeft Engeland wel kans om Europees kampioen te worden. Al hun spelers voetballen namelijk in de Premier League: de hoogste voetbalcompetitie van Engeland. Daarin spelen ze samen met de beste spelers van de wereld, waardoor ze zelf ook heel goed worden. Harry Kane en Harry Maguire zijn misschien wel de beste spelers van het land. Kane maakt heel veel goals en Maguire is een heel goede verdediger die ook nog eens kan scoren uit hoekschoppen.’ 

Anderen lazen ook: Welk land wint het EK? Diego (10) denkt SpanjeWelk land wint het EK? Duarte (10) uit Portugal denkt Frankrijk en Welk land wint het EK? Ben (11) uit Duitsland denkt Engeland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps