drone avy rescue

Welke drone kan mensen in nood het beste helpen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

De Nederlander Patrique Zaman heeft een heel speciale drone uitgevonden: één die bootvluchtelingen kan redden. Hij is nu in Dubai, waar zijn uitvinding vandaag meedoet aan een wedstrijd voor drones die mensen in nood kunnen helpen.

Het is warm in Dubai: 27 graden in de schaduw. Patrique heeft net een proefrondje gevlogen met zijn drone. ‘Het ging...mwah’, vertelt hij over de telefoon. Vliegen in Dubai is lastiger dan in Nederland: er zijn wolkenkrabbers en de lucht is vochtig. Patrique en zijn collega’s hopen maar dat het goed komt tijdens de wedstrijd.

Vluchtelingen vinden

De drone heet Avy Rescue en zit tjokvol met sensoren en een camera. Daarmee kan hij bootvluchtelingen op zee vinden. Avy laat dan een enorme zelfopblaasbare boei vallen, zodat de vluchtelingen niet verdrinken. De boei zendt ook een signaal uit naar alle schepen in de buurt. Zij kunnen dan snel naar de vluchtelingen toe varen.

drone avy rescue

Aan de wedstijd in Dubai doen ook andere drones mee die goede dingen kunnen doen. Er doen bijvoorbeeld drones mee die mensen kunnen opsporen in een brandend gebouw of tussen de puinhopen van een aardbeving. Maar er is ook een drone die bomen kan planten. En eentje die mijnen kan vinden.

Meer drones nodig

Om zoveel mogelijk vluchtelingen te helpen, zijn er meer drones nodig. Patrique Zaman hoopt daarom dat veel mensen horen over zijn uitvinding en hem willen helpen door geld te geven. Daarmee kan hij dan heel veel reddingsdrones bouwen. Als hij de wedstrijd wint, is hij in één klap klaar. De hoofdprijs is namelijk een miljoen dollar. Genoeg voor een hele familie voor Avy. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.