Audio

Welke naam hoor jij: Laurel of Yanny?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een computerstem die een naam uitspreekt zorgt voor veel discussie op social media én... bij ons op de redactie. Sommige mensen horen Laurel en anderen horen Yanny.

Wat je brein ervan maakt, verschilt per persoon. Dat zou met je leeftijd te maken hebben: Hoe ouder je bent, hoe minder gevoelig je wordt voor hoge tonen. In de naam Yanny zouden hogere tonen zitten en dus kunnen kinderen en jongeren die naam waarschijnlijk beter horen. Andere mensen zeggen dat het ook met je gevoel te maken kan hebben: als een naam je ergens aan doet denken, hoor je die waarschijnlijk eerder.

Wat hoor jij?

 

Anderen lazen ook: Leraar gaat viral met bijzondere computerles.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

IK HOORDE EERST YANNY EN NU DE HELETIJD LAUREL IK SNAP HET NIET MEEERR

IK HOOR YANNY EN LAUREL Vraagtzichaf

op mn mobiel hoor ik yanny en hier hoor ik laurel

YANNY natuurlijk ik ben ook 100% zeker.

Ze zeggen Lorol, dus ik denk Laurel.

Het echte audiobestand speelt Laurel af, daarna hebben ze het ge edit en nu klinkt het een beetje als Yanny. Ze hebben de audiobestanden samengevoegd en zo is Yanny VS Laurel ontstaan.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.