zuid-korea uiterlijk youtube

Welkom in Zuid-Korea, land van het perfecte uiterlijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Dankzij de Olympische Winterspelen zijn alle ogen gericht op Zuid-Korea. Hoe goed ken jij dit eigenzinnige Aziatische land eigenlijk? Deze keer: waarom is uiterlijk zo belangrijk?

Gezichtscrème van slakkenslijm en beauty-olie met schapenvacht. In Zuid-Korea kan je het zo gek niet bedenken, of ze hebben er een middeltje van. Voor veel Zuid-Koreanen is uiterlijk namelijk ontzettend belangrijk. Voor mannen én vrouwen. 

Vooral jonge Koreanen zijn heel serieus met hun uiterlijk bezig. Dat is al jaren bekend. Hoe dat komt? Misschien door de hippe Koreaanse popbands, waarin jongeren schitteren die er altijd pico bello uitzien. Of door de razendpopulaire tv-soaps in het land.

Mannen

Het zijn trouwens niet alleen de vrouwen die er graag zo goed en jong mogelijk uit willen zien. Zuid-Koreaanse mannen vinden dat ook heel belangrijk. Ze geven het meeste geld uit aan make-up van alle mannen ter wereld: zo'n dertig euro per maand. ‘Je krijgt hier pluspunten als je er jonger uit ziet', vertelt Eric Min, de baas van een Koreaans mannentijdschrift, aan de Washington Post

Er zijn ook veel succesvolle YouTubers, jongens en meiden, die hun beautygeheimen uit de doeken doen.

Facelifts

Het belang van uiterlijk slaat misschien wel een beetje door. De Zuid-Koreanen zijn namelijk recordhouder van het aantal facelifts wereldwijd. Er zouden jaarlijks meer dan een miljoen operaties gebeuren, het grootste aantal wereldwijd. Sommige ouders geven hun kinderen zelfs een gezichtscorrectie cadeau geven als ze zijn geslaagd voor hun examen. Zou jij dat willen?

zuid-korea facelift uiterlijk

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit is Zuid-Korea: het land van de rare verjaardagen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

nee ik zou het nii willen voor m'n verjaardag of als ik geslaagd ben nee daar doe ik nii a mee

*Nee, ik zou het niet willen voor mijn verjaardag of als ik geslaagd ben. Nee, daar doe ik niet aan mee.

dit kwam serieus van pas voor mijn werkstuk Blij Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.