wereld denkdag

Wereld Denkdag: vier denktips van grote denkers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het is vandaag Wereld Denkdag. De grootste denkers uit de geschiedenis hadden hun eigen trucjes om fabelachtige ideeën te bedenken. Wil je dat ook leren? We hebben een paar tips voor je bij elkaar gezet.

1. Wees een pietje precies

De Duitse filosoof Immanuel Kant (1724 - 1804) kon alleen maar denken als zijn dag overdreven strak en geordend verliep. Hij liet zich stipt om vijf uur in de ochtend wekken en elke dag ging hij op exact hetzelfde tijdstip wandelen: kwart over drie. Alleen met deze regelmaat kreeg-ie een helder en leeg hoofd.

2. Beweeg

Niet alleen de hersenen van de Griekse Plato (ongeveer 427 - 347 vóór Christus) waren in topconditie, ook zijn lichaam mocht er wezen. Plato betekent dan ook ‘de brede’. Hij blonk uit in sport en won regelmatig een wedstrijd bij de Isthmische Spelen. Rennen naar school dus voor hersens in topconditie!

3. Stel vragen

Filosoof Socrates (ongeveer 470 - 399 vóór Christus) was behoorlijk lui. Hij voerde thuis geen snars uit en ging liever wandelen. Dan maakte hij een praatje met iedereen en stelde hij ze heel veel vragen. Dat vonden de mensen niet altijd fijn, maar het hield Socrates wel lekker scherp.

4. Eet geen vlees

De oude Griekse denkers aten bijna geen vlees. Filosoof Pythagoras (570-500 vóór Christus) was de meest fanatieke. Hij vond het eten van dieren onmenselijk, ongezond en zelfs gevaarlijk. Hij had zelfs een vleestheorie: het eten van vlees maakt minder slim.

Anderen lazen ook: Helen (9): 'Lezen is goed voor je hersenen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps