epa

Wereldrecord én goud voor schaatsers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het was een weekend met een gouden randje voor de schaatsers van de Nederlandse ploeg. Suzanne Schulting werd wereldkampioen op het WK in Sofia en schaatser Kjeld Nuis ging er met twee wereldrecords vandoor in Salt Lake City Amerika.

Zowel op de 1.000 als de 1.500 meter schaatste Nuis het snelst ooit. Omdat hij twee wereldrecords had verbroken mocht hij in de schaatshal van Salt Lake City twee bordjes met zijn naam op de muur schuiven. Terwijl er bijna niemand meer in de hal was werd hij met een heftruck omhoog gebracht. ‘Dit was echt een droom, heel gaaf om te doen. Eigenlijk is het nog mooier dan een droom, want één record was dat ook al geweest’, vertelde Nuis aan de NOS.

Wereldkampioen

Geen wereldrecord, maar wel een gouden medailles voor schaatsster Suzanne Schulting. Ze won de 1.000 meter en de superfinale en werd daarmee wereldkampioen. ‘Ik ben zo blij, echt niet normaal. Ik heb heel hard getraind deze zomer’, zei Schulting. Schulting is de eerste Nederlandse vrouw ooit die wereldkampioen is geworden.

Met deze wedstrijden is het schaatsseizoen voor het komende jaar bijna afgelopen. Volgend jaar hoopt Nuis weer een bordje te kunnen ophangen tijdens het WK.

Anderen lazen ook: Schaatsen op natuurijs als een prof? Dat doe je zo! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook