Wereldrecordpoging lopen met een brancard

Wereldrecord lopen met brancard in de hand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Een marathon lopen met een brancard in de hand. Ambulancemedewerkers Martijn en Matthias uit Zeist waren samen aan het werk toen ze op het idee kwamen. Morgen gaan ze de uitdaging aan.

‘Het leek ons leuk een wereldrecord op onze naam te hebben,’ vertelt Martijn. Hij ziet wel een beetje op tegen de warmte, want het wordt morgen 21 graden en het ambulance-uniform heeft een lange broek. 

Herkenbaar

Toch laat hij zijn korte sportbroek thuis: ‘We willen wel herkenbaar zijn als ambulancepersoneel. Er is een groot tekort aan medewerkers, misschien kunnen we nog iemand enthousiast maken voor het beroep.’ 

Ultramarathons

De recordpoging vindt plaats op een skatebaan in Zeist. ‘Ik heb er alle vertrouwen in. Ik loop ultramarathons en Matthias is marinier geweest, dus we weten wel van doorzetten.’ De mannen proberen met hun actie direct een berg sponsorgeld op te halen voor Stichting Opkikker. ‘Die zet zich in voor kinderen die langdurig ziek zijn. Wij vinden het zelf altijd extra moeilijk als we jonge patiënten vervoeren. Kinderen horen gewoon gezond te zijn!’ 

Anderen lazen ook: Australische student haalt 17 bizarre records

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook