para-zwemmers Rogier Dorsman

Wereldrecords en gouden medailles voor Nederlandse para-zwemmers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De Nederlandse zwemmers doen het ontzettend goed op het wereldkampioenschap para-zwemmen. Het Oranjeteam verzamelde tot nu toe al 15 medailles en twee wereldrecords.

Gisteren was de beste dag tot nu toe voor het Oranjeteam. De Nederlandse zwemmers Liesette Bruinsma en Rogier Dorsman wonnen allebei een gouden medaille op de tweehonderd meter wisselslag. Daarnaast won Bruinsma vandaag ook goud op de 100 meter.

Sporters met een beperking

Dat deden ze op het wereldkampioenschap para-zwemmen in de Engelse hoofdstad Londen. Het WK para-zwemmen is bedoeld voor sporters met een beperking. Zowel Bruinsma als Dorsman kunnen bijvoorbeeld beide (bijna) niets meer zien.  

Wereldrecords

Een gouden medaille op een WK halen is al een prestatie op zichzelf. Maar Bruinsma en Dorsman deden het zelfs zo goed, dat ze allebei een nieuw wereldrecord hebben neergezet op de tweehonderd meter wisselslag. Dorsman behaalde een tijd van 2 minuten en 22 seconden. Bruinsma zwom de afstand in 2 minuten en 46 seconden. 

Oranje op het WK

De Nederlandse zwemmers zijn nog tot en met zondag op het wereldkampioenschap para-zwemmen. Vandaag en morgen komen er nog vijf Nederlandse zwemmers in actie. Zondag zwemmen de laatste drie in de hoop op een medaille.

Anderen lazen ook: Zwemster Sanne (14) is jongste paralympiër ooit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps