Wesley Sneijder

Wesley Sneijder ambassadeur van EK 2020

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Niet op het veld, maar ernaast. Daar zal Wesley Sneijder tijdens het EK voetbal in 2020 te vinden zijn. De voetballer is vanaf vandaag ambassadeur van het toernooi. Dat betekent dat-ie gaat helpen om van het toernooi een succes te maken

Het EK 2020 wordt volgend jaar zomer in Amsterdam en in elf andere Europese steden gespeeld. Drie groepswedstrijden en één achtste finale worden waarschijnlijk in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gespeeld.

Enthousiast

Als promotor van het toernooi gaat Sneijder proberen om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over het voetbalevenement. Daarvoor gaat-ie waarschijnlijk veel reizen en praten met iedereen die bij het EK betrokken is.

Topspeler

Volgens de KNVB, de baas van het EK 2020 in Amsterdam, is er geen betere ambassadeur te bedenken: 'Niet alleen omdat hij record-international is, maar vooral omdat hij voetbal ademt, leeft en droomt. Als internationale topspeler leeft hij mee met de amateurs, de professionals en met alles daartussenin. Wesley Sneijder is voetbal.'

Thuisland

De oud-Ajacied zelf is blij met zijn nieuwe baan: 'Ik vind het ontzettend leuk om nu eens vanuit een andere positie betrokken te zijn bij zo'n belangrijk voetbalevenement, dat ook nog gedeeltelijk in mijn thuisland plaatsvindt'.

Sneijder nam vorig jaar afscheid van Oranje. Nu voetbalt hij bij voetbalclub Al-Gharafa in Qatar, in het Midden-Oosten.

Anderen lazen ook: Jacqueline over afzwaaiwedstrijden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook